Tuesday, October 19, 2010

Pergi XKembali....

"Berpisah sudah segalanya..
Yang tinggal hanyalah kenangan..
Diiringi doa dan air mata..
Yang pergi takkan kembali lagi.."

12.10.10...Selasa lalu Ayah mentua Tauruz telah kembali ke rahmatullah...Semoga Roh nyer di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 beriman..sesamalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah Hj Ramly Bin Mohamad....Al Fatihah....

Tuesday, June 15, 2010

Betapa besornyer pewut kuuu....tauruz n mummy remiraf
sembab2 da muka tauruz....

me,ila,mira

me,dtott.mira

Monday, June 14, 2010

ter andung andung....hehe

Pic masa termenandung..hehe...ter katernyer...kihkihkih....
Me & Dtott....

Friday, June 11, 2010

Hi hi....sgt lamer xjguk blok ku ini...sgt winduuu...kt opis block balik ler...aduiiii....

Tuesday, October 13, 2009

Hi kengkawankuuuu....

Hi kengkawankuuu...sgt winduuu...tau tak naper blog neh dh bersawang dan berhabok's...ini adalah kerna tauruz lupa password...xley lew nak hapdet...masa nak hapdet ari tu terus blank,xdpt ingat langsung..dh berbulan..tetiba ari ni ingatan ku pulih...short term memory lost!!hehe...ku berazam tuk hapdet blog kuuu yg ku winduuu.....C Ya!!!!

Monday, May 25, 2009

TENKIUU FREN..

TAURUZ NAK UCAP MA KACIH BEBANYAK PADA ELL..BEBARU NEH TAURUZ RECEIVE ADIAH SMPENA ARI JADI...SGT SOKA NYA ATIKU INI..TENKIU MY FREN..YG BEST TU SLAH SATU ADIAH TU SGT SEKSIS YER..HEHE....SYGNYER TAURUZ XLEY UPLOAD GAMBAR KT CINI....BIASALA KT OPIS...HAMPEHHHH, MILLION THANK'S YER LADY ELL...

Wednesday, May 20, 2009

Kengkawanku...klu nak nengok vid kawen ku sila link kt youtube/web neh tau...http://www.infoaktif.com..video nizam rima

Tuesday, April 21, 2009

Bersanding Time...


suma purple dgn cake pown kaler samer...huhu...obses purple..



Berdua dgnMu pasti lebih baik...ehemmmm...;p

Konvoi pengantin....15bijik keta ngekor kt blkg....
Berarak...Julang...adat Melaka....



Geng2 opis....


Penari Kecil..lagu Inang...

We...





Wednesday, April 1, 2009

Majlis Akad Nikah & Doa Selamat

Majlis Akad Nikah telah selamat diadakan pada 1 Mac 2009 (Sun)di Masjid Ar -Rahimah Desa Pandan kemudian Majlis Doa Selamat & Jamuan Makan2 di Dewan Komunity Wanita Desa Pandan....Tauruz sgt ler terharu ramai sedara mara yg hadir pd majlis Doa Selamat ari tu... xsuspect..hihi....tak xpect ramai time tu tp Alhamdulillah ramai dtg berkongsi kegembiraan bersama kami...


Gegambaran masa nikah...


Control...hehe

Baru selamat dinikah kan oleh abg Tauruz....

Mencium tgn hubby...


Mas Kahwin


We 2gether....


Dewan Makan...sgt lapar ocay...


Bergegambaran wit anak2 yatim dari rumah titian kaseh Titiwangsa


Nanti Tauruz hapdet gambo bersanding yer....tcr...

Friday, March 20, 2009

We...

Gambo masih blom dpt bebanyak laa kgkawan...ada sket2 jer yg tauruz leh hapdet kt cini,nt dh dpt gambo baru tauruz hapdet lagiii...jgn buhsan sudah ler yer...

We....


Sista-Sista...

Thursday, February 26, 2009

Finally....

Sometime tauruz mcm susah nak percaya yg ati tauruz neh dh terbuka tuk insan yg bernama lelaki,even memang tauruz pernah rapat n berkawan with guy....but..after 8years..finally tauruz decide tuk mengubah segala2nya,si 'Dia' menjadi pilihan...Semoga Jr semakin ceria menerima Papa baru dlm kamus hidup nyer...lg beberapa hari secara rasmi tauruz akan menjadi isteri kpd seorg lelaki yg banyak berkorban utk tauruz n Jr...moga hidup kami diberkati & agarkebahgiaan ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat...Amin...

Persiapan & Konvoi...

Sekarang neh tauruz memg Bz tp still ok lg la ada masa rehat sbb persiapan dh slowly wat few month yg lepas...tinggal nak touch up sikit2 jer lagii...Doakan suma berjalan lancar seperti yg diharapkan dan Moga Majlis turuz nt diberkati oleh nya...



P/S..........
U'ol nt klu ada sesapa nak join konvoi boleh ler tunggu w'ols kt Tol Sg Besi...10.30 to 11.00am yer..tgk keta2 th ado reben purple join jer skali ok...


Neh tauruz dh siapkan reben tuk keta2 yg nak konvoi....uikkk..tp naper dlm ni warna purple gelap tu jdik can ala2 biru sket laaa....xceli warna reben tu soft & dark purple


Sepanjang minggu ni punya xtiviti...

G Umah Cik Puan Besor...anto kad...jmpa cik Puan Comey neh smlam..sonot tul main ngan dia...mata dia sgt cantek ok...


Men'touch up brg2 antaran...



itu sajer yg sempat tauruz hapdet yer..jumpa u'ols..take care...

Oh yer..sblom terlupa...klu yg bwk anak2 tu kena la bwk baju2 mandi spare sbb dkt2 area situ ada 'WET WORL & HOTSPRING PEDAS...lepas g majlis tauruz 'bulehla g mandi2 plak yer....Mak Bapak budak jgn pulak pakai bikini jer..tergezut & pengsan tauruz nanti...heheh..

Monday, February 16, 2009

Pengumuman...

Kengkawankuuu..sekaliannn dgn ini Tauruzmama mengumumkan...hmmmm...errr...gulppp...alahaiii malu nyer...u'ols tgklah sendiri yerrr...

Close up sket....

Close up lagiii...

Kengkawanku sekalian dijemput hadir yer pd majlis Tauruz yg sederhana...7 March 2009 (Saturday)dialamat No 358,jln DDP 1/1C Tmn Desa Permai,714000 Pedas N9....(haruss tulisan purple yer..sbb bertemakan soft purple...heheh..)

P/S* jgn lupak tinggalkan jejak kt GUEST BOOK ya kengkawankuuuu!!

Thursday, February 5, 2009

Canteq tak Rose Merah ituuuu...

Tauruz sgt soka bangett ngan gambar Rose ini....tetapi hausss ada 'maksud tersirat' disebalik gegambaran itu yer kengkawan...coba kau coba meneka....;p

To be Con't 2morrow Never Die...termelalut la plakkkkk....

Xtiviti sepanjang minggu neh...

Sepanjang minggu ni sgt mletihkan..byk sgt urusan yg nak dibuat..bebaru ni plak tauruz balik Sabak Bernam dh lebih 15tahun pnah blik sana semenjak arwah Tuk Opah dh xde memg xde sapa lg yg tauruz rapat...sampai kt sana punyalah banyak owg menjual Mentarang tepi jln kitaowg pown pe lagi beli 3kilo-RM 17hengget...u'ols pnah mkn Mentarang ni X ala yg sedara ngan species Lala,kepah,kerah dan yg sewaktu dgnnya...sgt fresh n manis k..mcm tauruz gak yg tgh berdarah manis..upppssssss...terlebeh sudahhh..hehehe...tpkan tauruz lupala nak snap picture dh abis masuk lam pewut baru teringat....tp tauruz nak upload gegambaran sikecik n my mum....sikecik sgt sonot ok..panas terik xhengat...tauruz penat giler drive pegi 3jam lebey..blik 2jam...waduhhhh sgt gegel kakiku...

Wednesday, January 28, 2009

Tauruzmama Bzzz....

Kengkawanku sekalian alam...huhuhu...tauruz sgt bz menguruskan 'SUATU'...apakah sesuatu itu??tungguuuu...kengkawanku nt tauruz merayap g blog kengkawan yer mintak mahap sesangat sbb xberksempatan yer...ok tunggu berita terkini tau...byennnnn

Friday, January 2, 2009

Td g la melawat blog kengkawan..tiba kt blog kak meen yg vogu d'vas nmpak ler peraduan neh...Peraduan Bacaria-Alaf 21...



....27 novel untuk dimenangi sempena 27 thun BACARIA di pasaran. Sementara 50 pemenang pula akan dpt saguhati baucar RM20 utk membeli sebarang buku Alaf. Kiranya dapatla satu novel. Semua ini akan bermula isu Januari akan dtg...PERADUAN BACARIA - ALAF 21 AKAN BERMULA SEPANJANG JANUARI 2009.
Wahhhhh..besnyer kalo dpt itu novel2....Kak Meen bak mai 10 Novel kasi kat tauruz...;p

Wednesday, December 31, 2008

Salam Maal Hijrah 1430
&
Selamat Menyambut Tahun 2009 kpd
suma kgkwan Blogger...

Ya Allah,
Sekiranya rezeki kami berada di langit,maka turunkanlah ia;
jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia,dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah.
Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh,dekatkanlah ia;
jika ia sedikit, banyakkanlah ia;dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami,
mudahkanlah ia,semoga dipermudahkan rezeki tersebut kepada kami dengan kemuliaan, kepemurahan dan kebaikanMu,dengan rahmatMu,
Wahai Yang Maha Pengasihi diantara yang pengasih.
Amin Ya Rabbal Alamin…

Wednesday, December 24, 2008




Hi Ols...tauruz baru balik dr 'BLOG HOLIDAY'..hehe....hmmmm akibat kemalasan yg melanda maka blog ini telah lama ditinggalkan tanpa berhapdet..tp winduuu nyer kt kengkawan blog seyes giler windunyer menusuk kalbu...pe nak crita eh..hmmm...
layan kan ajer gegambaran bebudak neh k..'Hari Graduation TASKA NURUL ASYIKIN'
CharlAngel..Jr Version...

masa tgh upload gegambaran neh tetiba nk upload yg lelain dh error pulok!huh..

Thursday, December 4, 2008

PASAR TANI

Info..- Datang la beramai-ramai menghuru hare kan keadaan ke
Pasar Tani MAHA UPM SERDANG..
- Pada Hari SABTU 6/12/2008..

- 7 am - 12 pm..

MACAM-MACAM ADOOO...

EM NYUM2..

MENU LAZAT TAU...

* Kambing Begolek2..
* Nasi Beriyani Lazat..
* Lauk Pauk Yg Kene Mengene Ngan Nasi Beriyani...

Tu je la yang dapat diketahui stakat ni...
Datang tau..jangan tak datang...

Nak kasi nada ALA2 SENARIO skit la..

DATANG JANGAN TAK DATANG...ewah..DATANG JANGAN TAK DATANG...ewah..DATANG JANGAN TAK DATANG...ewah..